Selecteer een pagina

Kopje koffie doen?

Contact

Stel uw vraag op de manier die u het beste uitkomt. U kunt ons op onderstaande manieren bereiken.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag
9:00 – 18:00 uur

Contactformulier

2 + 15 =

Veelgestelde vragen

Hoeveel energie kan ik verwachten van mijn zonnepanelen?

De hoeveelheid energie die u kunt verwachten van uw zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw zonnepanelen, de hoek en richting van uw dak en het aantal zonuren per dag. Een gemiddeld zonnepaneel produceert tussen de 250 en 350 wattuur per dag.

Moet ik mijn zonnepanelen onderhouden?

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Het is wel verstandig om ze regelmatig schoon te maken om de efficiëntie te behouden. Daarnaast is het goed om te controleren of er geen schade is aan de panelen.

Kan ik zonnepanelen plaatsen als mijn dak niet op het zuiden gericht is?

Ja, zonnepanelen kunnen ook op daken geplaatst worden die niet op het zuiden gericht zijn. Wel kan de efficiëntie lager zijn dan bij een zuidgericht dak.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, hangt af van uw energieverbruik en de beschikbare ruimte op uw dak. U kunt een zonnepanelen-installateur raadplegen om te bepalen hoeveel panelen u nodig heeft.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen hebben over het algemeen een levensduur van 25 tot 30 jaar, hoewel sommige panelen langer meegaan. Het is belangrijk om uw panelen regelmatig te laten inspecteren en onderhouden om hun levensduur te maximaliseren.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen u helpen om geld te besparen op uw energierekening en uw CO2-voetafdruk te verkleinen. Bovendien hebben ze een lange levensduur en vereisen ze weinig onderhoud.

Wat zijn de nadelen van zonnepanelen?

De initiële kosten van de aanschaf en installatie van zonnepanelen kunnen hoog zijn en het kan enige tijd duren voordat u de investering hebt terugverdiend. Daarnaast is er mogelijk onderhoud nodig, zoals het reinigen van de panelen.